Friday, July 27, 2007

Vissa ska ju inte ha körkort

Det är farligt att cykla här. I veckan när jag var på väg hem från jobbet så blev jag påkörd av en tant som uppenbart inte tittade före hon körde.

Jag kom cyklande nedför en väg, såg en bil som skulle svänga in på min väg som stannade vid stopplikten när jag inte var lång därifrån. Jag hade både ljus och reflexer på cykeln, så hon skulle ha sett mig om hon hade tittat. När jag är nästan mitt framför bilen så kör hon helt plötsligt, rakt in i mitt framhjul. Givetvis blir det tvärstopp, och jag flyger över cykeln (typ framåtvolt) och landar framför bilen.

Det var två personer som såg olyckan som hjälpte mig att flytta cykeln och mig till sidan av vägen och så ringde de polisen. 10 minuter senare var det 5 poliser och en ambulans där. Ganska imponerande. Poliserna var väldigt noggranna. Mätte avstånd på vägen, tog foton och "förhörde" alla som var inblandade.

Jag hade nog en väldig tur, skadade mig inte så farligt, det kunde ha gått bra mycket värre. Tur jag hade hjälm! Jag är dock tveksam till att min cykel någonsin kommer att rulla igen. Det är nog billigare att köpa en ny än att laga den :)

3 comments:

Joel said...

Jävlar! Vilken dramatik. Tur att det gick bra.

M.Karlsson said...

Fy fan. Skönt att det inte blev värre än vad det blev.

vishal said...

haha !!
I think you should go to that lady's house and leave the wheel at the front door !