Friday, July 27, 2007

Om en vecka kommer Ulrika hit!

Nu är det ganska exakt en vecka till Ulrika landar på SFO! Hon ska vara här i en månad. Ska bli trevligt med sällskap! :)

Vissa ska ju inte ha körkort

Det är farligt att cykla här. I veckan när jag var på väg hem från jobbet så blev jag påkörd av en tant som uppenbart inte tittade före hon körde.

Jag kom cyklande nedför en väg, såg en bil som skulle svänga in på min väg som stannade vid stopplikten när jag inte var lång därifrån. Jag hade både ljus och reflexer på cykeln, så hon skulle ha sett mig om hon hade tittat. När jag är nästan mitt framför bilen så kör hon helt plötsligt, rakt in i mitt framhjul. Givetvis blir det tvärstopp, och jag flyger över cykeln (typ framåtvolt) och landar framför bilen.

Det var två personer som såg olyckan som hjälpte mig att flytta cykeln och mig till sidan av vägen och så ringde de polisen. 10 minuter senare var det 5 poliser och en ambulans där. Ganska imponerande. Poliserna var väldigt noggranna. Mätte avstånd på vägen, tog foton och "förhörde" alla som var inblandade.

Jag hade nog en väldig tur, skadade mig inte så farligt, det kunde ha gått bra mycket värre. Tur jag hade hjälm! Jag är dock tveksam till att min cykel någonsin kommer att rulla igen. Det är nog billigare att köpa en ny än att laga den :)

Saturday, July 14, 2007

Baseball - kanske världens tråkigaste sport?

I fredags så bjöd VMware alla interns på en baseballmatch mellan SF Gigants och LA Dodgers. Det kunde ju vara kul tänkte jag, en riktigt amerikansk sport. Men oj vad fel jag hade.

Matchen var något av det tråkigaste jag har tittat på. 95% av tiden spenderades genom att pitchern kastade bollen och battern missade den. Denna sekvensen upprepades fyra gånger, sedan fick battern promenera till första bas, medan folk buade. När väl någon lyckades slå till bollen, så varade spelet i ca 5 sekunder innan utelaget hade bränt spelaren, som sällan lyckades springa mer än till första bas. Tydligen så anses det väldigt bra om en batter har ca 10% träffratio.

Baseballmatcher är otroligt långa, jag tror de spelar nio "byten", vilket brukar ta 3-4 timmar. Efter att ha tittat på på matchen i 80 minuter så orkade vi inte längre, så istället lämnade vi stadion och gick till närmsta pub. Tydligen så gick det ganska dåligt för SF Gigants, de förlorade med 1-9, så vi missade nog inte så mycket.

Wednesday, July 11, 2007

Möbler

Idag åkte jag till ett secondhand ställe som heter Goodwill. Mycket skräp hade de, men jag lyckades hitta en 2-sits soffa och ett litet bord som jag köpte. Så nu behöver jag en säng, ett par barstolar till köket och ett skrivbord, så kommer jag nog känna mig som hemma sedan :)

Monday, July 2, 2007

Lägenhet!

Äntligen så har jag fått en egen lägenhet! Det är en liten studio på ca 20-25 kvm som ligger i Mountain View. Ingen lyxlägenenhet direkt, men det finns pool iaf :)

Det är lite småkrångligt att skaffa en lägenhet innan man har ett Social Security Number, vissa hyresvärdar kräver att du har det. Andra tycker att det är ok utan, men höjer depositionen istället. Det gjorde min. Dagen efter jag hade skaffat lägenhet fick jag självklart mitt SSN :) SSN processen gick oväntat fort, när jag ansökte om det så sa de att det skulle ta ca 2 veckor och alla som jag har pratat med har sagt att det brukar ta ca en månad. Men jag fick mitt på under en vecka! Jag är imponerad!

Här kommer lite bilder från min lilla lägenhet. Eftersom jag inte äger någon kamera än så använde jag den inbyggda kameran i min Macbook (därav den medelmåttiga kvaliteten:) Lite tomt än så länge, men när lönen kommer så ska jag köpa möbler! En säng är det viktigaste, sova på luftmadrass är ingen höjdare, men funkar tillfälligt. Tänkte köpa lite andra möbler som soffa och bord på second hand, borde gå att hitta billigt!