Friday, November 30, 2007

Portland Roadtrip

Tidigt på torsdagsmorgonen gav Jag, Erik och Andreas oss iväg mot Portland. Vi körde Highway 1 upp längs med kusten. När det började bli dags för lunch upptäckte vi att hitta en öppen restaurang på Thanksgiving var inte det lättaste, efter 4 timmars letande hittade vi äntligen en öppen Dennys, urk! Men när man är så hungrig så kan man äta nästan vad som helst.

När klockan närmade sig 7 nådde vi vårt första delmål, Eureka. En trevlig liten Amerikansk stad. Vi tog in på ett Best Western-motell, som visade sig ha både jacuzzi och bastu! Inte alls fel efter 9 timmar i bil! När vi hade badat klart var vi sugna på lite öl, vi tog oss till Downtown Eureka och hittade antagligen den enda öppna pubben där. Nästa dag blev det lite snabb sightsing i Eureka innan det bar det av mot Redwood national park för att titta på enorma träd.

På kvällen nådde vi äntligen vårt slutmål, Portland! Det var kallt där, ca 2 gader! Tur att jag tog med min mössa och vantar! Portland påminde på något märkligt sätt mycket om Göteborg. Spårvagnar, en älv, liknande väder (fast det regnade inte!) och liknande byggnader. I Portland finns det 28 ölbryggerier, vilket var en klart bidragande faktor att vi ville åka dit:) När vi hittat ett motell bar det av ner på stan (i spårvagn som var gratis!), först till en restaurang där vi blev serverade sjukliga mängder mat och efter det vidare till en lounge.

Lördagen spenderade vi genom att strosa runt i stan. På kvällen åt vi mat på Portlands motsvarighet till Heven 23, Portland city grill, som ligger på 30e våningen i det antagligen högsta huset i stan. Det blev en trerätters middag som inte var helt gratis, men oj vad gott det var! Efter middagen gav vi oss ut på stan för mer festligheter.

Söndagen var inte lika spännande, resan hem tog 12 timmar! Men det var det värt.

Jag har inte tankat upp några bilder än, men Erik har lagt upp sina:
http://picasaweb.google.com/e.lindberg/PortlandTrip

Wednesday, November 21, 2007

Thanksgiving

Ledig resten av veckan, underbart!  Denna lediga tiden tänkte jag Andreas och Erik spendera genom att göra en roadtrip norrut. Första målet blir att köra higway 1/101 längs med kusten upp till Eureka. Från Eureka tänkte vi köra till Portland och på vägen besöka två nationalparker. Vart vi ska ta vägen när vi är i Portland vet vi inte riktigt än, kanske Seattle, vi får se. Portland verkar lockande då det tydligen ska finnas mängder med ölbryggerier där :)

Happy thanksgiving!