Wednesday, June 13, 2007

Äntligen här!

Resan från Göteborg tog ca 15 timmar. När jag väl landade på SFO tog jag tåget till Palo Alto (tar ca 45 min från SFO) där O, som jag bor hos, mötte mig. Hos O är det ganska trångt just nu, vi är 4 personer som bor i hans lilla etta. Under dagarna som har gått sedan jag landade har jag hunnit med en hel del. Här kommer en kort sammanfattning :)

Efter vi hade tagit oss hem till O och lämnat av min packning bar det av mot Ikea för att köpa lite sängkläder, kudde och annat som jag inte hade med mig. Ikea ligger väldigt nära där O bor, så därför blev det Ikea. Torsdagar är tydligen dagen då man dricker öl här, så efter det så åkte vi och träffade ett gäng Svenskar och drack öl och käkade mat. Oj vad trött jag var på kvällen, hade varit vaken på tok för många timmar i sträck. Men hade jag gått och lagt mig tidigare så hade det nog varit svårt att anpassa sig till tidsskillnaden. Jag känner iof fortfarande av lite jetlag, men det är inte alls så farligt längre.

På fredagen åkte vi in till SF för lite sightsing. Det blev en lång dag med mycket promenerande. Dagen avslutades med en pubrunda. Det finns många trevliga små pubar i SF, tyvärr så går sista tåget hem till Palo Alto kl 00.00, så det fick bli tidig hemgång (mätt i svenska mått, pubbar stänger mycket tidigare här i SF än i Sverige).

På lördagen var det dags för vinprovning. Vi åkte runt mellan olika vingårdar, drack mängder av gratisvin och pratade med trevliga personer som gärna berättade allt och lite till om vin.

Nästa dag så bestämmde vi oss för att åka in till SF för ytterligare sightsing. Finns mängder att se. Vi hamnade på en Sky-bar på 52:a våningen i ett hus, riktigt najs utsikt!! Dock så var drinkarna bra dyra. Men det får man stå ut med :)

Måndagen var min första dag på jobbet. Dagen började med en lång introduktion och mycket pappersarbete. Efter det så blev jag visad till min arbetsplats, läste lite mail och försökte bekanta mig med systemen. Hela denna veckan kommer endast vara träning.

No comments: